به سبد خرید شما افزوده شد.
تاریخ مقاله: 1396/2/12
ستاره چاپگر جهان نما 02188847087
1- کارتریج چیست ؟
کارتریج یا Cartridge، منبع تامین رنگ در پرینترها است. در کارتریج های جوهر افشان، جوهر و در لیزری ها، تونر می ریزند. از مزایای تونر این است که دیر خشک می شود و عمر بیشتری نسبت به کارتریج دارد، اما قیمت بیشتری نسبت به کارتریج پرینترهای جوهری دارد.
2- انواع کارتریج ها چیست؟
کارتریج ها دو نوع هستند: 1 – لیزری (لیزری مشکی و لیزری رنگی) 2-جوهری مواد مصرفی مورداستفاده در پرینترهای جوهرافشان؛ جوهر و برای پرنترهای لیزری پودر و به اصطلاح تونر نام دارد. تونر و جوهر در محفظه ای به نام کارتریج قرار می گیرند. در پرینترهای لیزری دستور چاپ بر روی کاغذ توسط پودر و درام انجام می شود، در پرینترهای جوهرافشان این عمل بوسیله جوهر و هد کارتریج انجام می شود. در نتیجه وظیفه انتقال اطلاعات و چاپ آن ها بوسیله مواد مصرفی در کارتریج های جوهری و لیزری بر عهده هد و درام است. تمامی کارتریج های لیزری دارای دو بخش اصلی تونر و درام هستند. در برخی از دستگاه ها جوهر و هدر به همراه یکدیگر در یک کارتریج هستند و در برخی دیگر این دور بصورت جدا از هم قرار دارند.نکته جالب در اینجا این است که در کارتریج های رنگی وجود 4 رنگ اصلی قرمز، آبی، زرد و مشکی الزامیست و رنگ های دیگر از ترکیب این 4رنگ ساخته می شوند. این 4 رنگ در برخی از پرینترها داخل دو کارتریج مجزا قرار دارد، به این صورت که یک کارتریج شامل رنگ مشکی است و کارتریج دیگر شامل یه رنگ قرمز، آبی و زرد می باشد
3- آیا در صورتی که طی مدت زمانی از دستگاه پرینتر استفاده نشود کارتریج ها آسیب می بینند؟
استفاده صحیح از پرینتر و مواد مصرفی آن تاثیر زیادی در کاهش هزینه های چاپ و مواد مصرفی دستگاه دارد. در پرینترهای جوهرافشان، بیکار ماندن دستگاه برای مدت زیاد باعث آسیب زدن به کارتریج دستگاه می شود. بیکار ماندن کارتریج پرینترهای جوهرافشان باعث خشک شدن جوهر در هد و از بین رفتن نازل های جوهری درون آن می شود. در این وضعیت اصطلاحاً گفته می شود که هد دستگاه سوخته است ولی استفاده ناصحیح از دستگاه باعث خشک شدن جوهر و بسته شدن نازل ها شده است. این ضعف در پرینتر های لیزری به لحاظ استفاده از تونر یا همان پودر رفع شده ولی این دسته از دستگاه ها هم نگهداری مخصوص به خود را می طلبد . برای مثال تونر داخل کارتریج پرینترهای لیزری با قرار گرفتن در معرض رطوبت آسیب می بینند و در این مواقع پودر داخل کارتریج گوله شده و بعد از مدتی مثل سنگ خشک می شود. این امر باعث آسیب زدن به قطعات داخلی کارتریج از قبیل اتصالات، چرخ دنده ها، مگنت و فوم رول شده و نهایتا درام از حرکت ایستاده و اصطلاحاً قفل می کند. مراقب باشید زیرا در این حالت به قطعات داخلی پرینتر آسیب جدی وارد می شود.
4- نقش درام در کارتریج چیست؟
برخی کاربران در هنگام قرار دادن کاغذ درون پرینتر توجهی به زائدات و موارد اضافه لابلای کاغذها نمی کنند. اشیایی مانند سوزن منگنه لابلای کاغذهای موجود در پرینتر، باعث پارگی فیلم فیوزینگ و خط افتادن درام می شود. در نتیجه درام نیز این خط و خش ها را در هنگام چاپ بر روی کاغذ منعکس می کند. توجه داشته باشید که درام درون کارتریج همواره در حال چرخش بر روی کاغذ است، پس استفاده از کاغذهای نامرغوب به دلیل قیمت پایین آن باعث خراب شدن زود هنگام درام در کارتریج های لیزری می شود و تعویض آن هزینه بالاتری را نسبت به تهیه کاغذهای مرغوب دارد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید استفاده بیش از حد توان تعریف شده در پرینترها از نظر تعداد چاپ ماهیانه باعث آسیب دیدگی جدی قطعات مصرفی دستگاه از قبیل کاغذکش، پد و پیکاپ، فیوزینگ، هیتر و درام کارتریج، می شود. به عنوان مثال برای پرینتری که توان چاپ ماهیانه 3000 برگ را داراست و روزانه می تواند 100 برگ پرینت بگیرد نمی توان دستور پرینت 300 برگ پشت سر هم را در طول یک روز صادر کرد. عامل دیگری که باعث آسیب دیدگی قطعات پرینترهای جوهر افشان می شود، نصب تانک جوهر روی پرینتر است. در این حالت جوهری که بصورت لیتری توسط مصرف کننده تهیه شده و داخل تانک ریخته می شود اگر با هوا مخلوط شده و پشت نازل ها منتقل گردد، باعث سوختن هد پرینتر شده و کاربر را با هزینه نسبتا بالایی مواجه خواهد کرد . در صورتی که اکثر مصرف کنندگان این گونه از پرینتر ها که غالباً کار عکاسی را انجام می دهند، این کار را برای صرفه جویی در مصرف جوهر انجام می دهند.
5- نقش چیپست در کارتریج چیست؟
چیپست محلی است که توان چاپ کارتریج بر اساس تعداد صفحه با توجه به مقدار جوهر یا تونر، درون آن تعریف شده است و همزمان با کاهش سطح تونر یا جوهر موجود در کارتریج تعداد صفحات تعریف شده در این چیپ ها نیز کاهش می یابد و با اتمام آن پیغام خطای کارتریج به پرینتر و از پرینتر به کامپیوتر، توسط این تراشه انجام می شود. این فرآیند در کارتریج های مختلف متفاوت است. در برخی از کارتریج ها این تراشه پس از شارژ مجدد هم قابل استفاده است و نیازی به تعویض آن نیست، اما در برخی دیگر از کارتریج ها مانند کارتریج پرینترهای لیزری رنگی، با شارژ مجدد کارتریج این چیپ را نیز باید تعویض کنیم، در غیر اینصورت دستگاه اصطلاحاً کارتریج شارژ شده را نمی شناسد.
6- مگنت چیست؟
مگنت، میله ایست استوانه ای دارای خاصیت مغناطیسی که برای ارتباط مستقیم با مخزن تونر، وظیفه نگه داشتن ذرات تونر روی سطح خود و در نتیجه انتقال پودر برای ارسال به مرحله بعد را دارد. یکی از عوامل چاپ بد کارتریج خراب بودن مگنت است، نشانه خرابی مگنت ظاهر شدن خط های کمرنگ افقی در عرض کاغذ است.
7- بلید چیست؟
وایپر بلیدی که بر روی سطح درام کارتریج قرار دارد، وظیفه تمیز کردن تونرهای روی درام پس از یک دور چرخش کامل، را دارد.
8- همزن چیست؟
تونرهای موجود در داخل مخزن کارتریج نیاز به همزدن برای پخش شدن دارند، کار همزن پخش کردن این تونرها برای جلوگیری از انباشته شدن پودر است.
تگ ها
خطایی در هنگام ثبت نظر بوجود آمده است لطفا دوباره امنحان کنید
نظر شما با موفقیت ثبت شد