قابلیت و امکان Google Cloud Print یا پرینت ابری گوگل

قابلیت و امکان Google Cloud Print یا پرینت ابری گوگل

1396/9/15

نام نویسنده admin

Google Cloud Print یا پرینت ابری گوگل یکی از سرویس های گوگل است که به کاربران اجازه پرینت گرفتن از هر اپلیکیشن  Cloud-Print-aware (وب، دسکتاپ، تلفن همراه) را به دستگاه ها و پرینتر های موجود در شبکه ابری گوگل را ارائه می دهد بگونه ای که گوگل هیچ نیازی به ایجاد و حفظ زیر سیستم های پرینت برای تمام ترکیبات سخت افزاری دستگاه ها و پرینتر های کاربر نداشته و کاربران نیز به نصب درایور دستگاه بر روی سیستم سرویس گیرنده احتیاجی ندارند؛ اما اسناد به طور کامل به گوگل ارسال می شوند.

Google Cloud Print با نسخه های موبایل Gmail و Google Docs سازگاری دارد و به کاربران امکان پرینت از دستگاه های تلفن همراه خود را می دهد. Google Cloud Print در نسخه های 16 و بالاتر گوگل کروم به عنوان printer option در صفحه پیش نمایش چاپ مرورگر وب گوگل (Google Chrome) فهرست شده است. پرینترهای بدون پشتیبانی نشده در پرینت ابری (Cloud Print) اغلب به عنوان “میراث” یا “کلاسیک” نامیده شده و از طریق یک رابط پرینت ابری که با نسخه های 9 و بالاتر گوگل کروم سازگار است پشتیبانی می شود.

تاریخچه

گوگل پرینت ابری را در آوریل 2010 به عنوان راه حل پرینت از مرورگر کروم معرفی نمود و سند طراحی و یک نسخه اولیه از کد منبع را در دسترس قرار دادند. پرینت ابری گوگل (Google Cloud Print) در 25 ژانویه 2011 به مرحله بتا رسید. برنامه های کاربردی از طریق یک گفتگوی دیجیتال معمولی (وب UI) یا یک API پرینت می شوند. این سرویس job را به پرینتر ثبت شده در سرویس ارسال می کند. پرینتر Cloud Ready (که به طور مستقیم به اینترنت متصل شده و نیازی به تنظیم کامپیوتر ندارید) می تواند به طور مستقیم به پرینت ابری گوگل (Google Cloud Print) متصل شود. پرینترهای مرسوم (کلاسیک) نمی توانند ورودی را از یک سرویس ابری بپذیرند، گوگل کروم 9 دارای اتصال Cloud Print Connector است که به پرینترها امکان اتصال به یک رایانه مجهز به ویندوز، مکینتاش یا لینوکس با دسترسی به اینترنت و استفاده از پرینت ابری در زمان اجرای اتصال در گوگل کروم را می دهد.

پرینت از طریق پرینت ابری گوگل (Google Cloud Print) برای هر نمونه از گوگل کروم در نسخه گوگل کروم 16 فعال شد. از دسامبر 2014، پرینت ابری گوگل (Google Cloud Print) به کاربران اجازه به اشتراک گذاشتن پرینتر ها را به روشی همانند Google Docs  می دهد. در ژوئیه 2013، گوگل این سرویس را به روز نمود تا اگر Google Cloud Printer بر روی دستگاه نصب شده باشد، پرینت از هر نرم افزار ویندوز نیز انجام شود. سرویس Google Cloud Print می تواند به عنوان یک سرویس ویندوز اجرا شود، بنابراین پرینترهای میراث نیز می توانند به Google Cloud Print متصل شوند. Google Cloud Print 2.0، از برخی پرینترهایی که در نسخه 1.0 پشتیبانی نمی شدند، مانند سیستم لوکال مشابه در AirPrint  اپل نیز پشتیبانی می کند. بر خلاف نسخه قبلی پرینت ابری (Cloud Print)، نسخه 2.0 نیازی به اتصال پرینتر یا کاربر به اینترنت ندارد. حالت محلی یا لوکال با استفاده از پروتکلی به نام Privet انجام می شود که از Multicast DNS و DNS-SD برای کشف و HTTPS برای انتقال job های چاپ به پرینتر استفاده می کند. کاربرانی که از این حالت پشتیبانی می نمایند تنها لیستی از پرینترهای قابل کشف در زیر شبکه ای دارند که دستگاه به آن متصل شده است و پرینترها را به هنگام جدا شدن  از این زیر شبکه فراموش می کند.

حریم خصوصی

اسناد چاپ شده از طریق Google Cloud Print برای ارسال به پرینتر به سرورهای گوگل ارسال می شوند. گوگل فرآیند را اینگونه توضیح می دهد: “گوگل یک کپی از هر سندی را که برای چاپ ارسال می کنید، نگه می دارد، اما تنها تا زمانی که job چاپ فعال و کامل نشده باشد، ما باید این کار را انجام دهیم تا مطمئن شویم که سند شما چاپ می شود. پس از تکمیل فرآیند job سند از سرورهای ما حذف می گردد … اسناد ارسالی اطلاعات شخصی شما هستند و به شدت محرمانه نگهداری می شوند. همچنین گوگل به اسنادی که برای مقاصد غیر از چاپ پرینت می کنید دسترسی پیدا نمی کند. »

تگ ها

Support@hpcanonstar.com 021-88847087